Veteranträff genomförd vid Blekinge Flygflottilj den 8 februari

idag chefsytbärgare på

Sjöfartsverket

Jan Landin och Patrik Nilsson

989 personer var ombord på Estonia när hon lämnade Tallin för att gå mot Stockholm. Bara 137 personer kom i land. 15 av dem räddades av besättningen på helikoptern H 97, som var den första svenska räddningshelikoptern på plats efter katastrofen när färjan gick under. – Vi kände redan när vi kom ut att det här inte skulle sluta lyckligt, säger ytbärgaren Patrik Nilsson från blekingska Asarum som var 19 år när han sänktes ned över det rytande havet där människor kämpade för sina liv.
Befälhavaren på helikoptern H 97 Jan Landin och Ytbärgaren Patrik Nilsson berättade om sitt deltagande och insatser vid Estoniakatastrofen 1994
F 17 F 17 Kamratförening
Webmaster:  Mats Svensson